Известие

Collapse
No announcement yet.

Предни ел.прозорзи

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Предни ел.прозорзи

От скоро време забелязвам ,че предните прозорци като ги сваля после се вдигат на импулси ,и трябва на ново да натискам копчето и така по 5 см горе-долу се вдигат.Някой да има идея къде да търся проблема ?

И при мен е така.Претоварва се моторчето и то изключва.Мисля че проблема е в замърсяване на водачите на стъклото които са във самата врата но не ми се сваля кората.Пробвай при свалено стъкло да напръскаш със силиконов спрей при мен има малко подобрение.
    146 1,6 BOXER

Comment

Интересното е че се свалят нормално,а при вдигане спират

Comment

Съклата са тежки и това помага при свалянето им.
        146 1,6 BOXER

Comment

Първоначално публикувано от svilko Покажи съобщение
          Аз оправих въпросното запъване с регулиране на държачите отдолу на стъклото. Явно с дългогодишното ползване стъклото се беше разместило
          166, 2.4 JTD'00

Comment

Първоначално публикувано от Chimev Покажи съобщение
            Аз оправих въпросното запъване с регулиране на държачите отдолу на стъклото. Явно с дългогодишното ползване стъклото се беше разместило
            И как се прави въпросния реглаж.В смисъл какво трябва да следим иначе знам как става има две гайки с болченца движеще се в една малка релсичка.Но как да разберем че сме направили реглажа правилно
            Alfa Romeo 166 2,4 JTD 136к-с 1999г. сближена с едно дърво-разпродава се!!!
            Alfa Romeo 166 2,4 JTD 136к-с 2000г.

Comment

Колеги,само при мен ли е така или при вас - имам ауто за сваляне на двете предни врати на прозорците,но само на шофьорската имам ауто за вдигане?!
              Алфа...всичко друго е компромис!
              http://www.youtube.com/watch?v=Pb1bhrof2PQ
              Алфа Ромео 166 2.0 T.S. -99 - бившата
              Алфа Ромео 166 2.4 JTD face - 2004 - настояща

Comment

Първоначално публикувано от Tasho Покажи съобщение
                Колеги,само при мен ли е така или при вас - имам ауто за сваляне на двете предни врати на прозорците,но само на шофьорската имам ауто за вдигане?!
                Точно така трябва да е !!!
                Alfa Romeo is a wonderful way of life!

Comment

Първоначално публикувано от teodor80 Покажи съобщение
                  И как се прави въпросния реглаж.В смисъл какво трябва да следим иначе знам как става има две гайки с болченца движеще се в една малка релсичка.Но как да разберем че сме направили реглажа правилно
                  Ами с пробване. Гледаш накъде се усуква джама и съответно коригираш отдолу, пробваш, корогираш, пробваш... И в един момент трябва да тръгне като "по релси"
                  166, 2.4 JTD'00

Comment

А стига бе,ти сериозно ли го казваш това?
                    Проблема идва от разместването на релсите и уплътнението на двете релси.Свалят се,почистват се,регулира се хоризонталното захващане на саамото стъкло и нещата се оправят.
                    sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

И при мен е така.Претоварва се моторчето и то изключва.Мисля че проблема е в замърсяване на водачите на стъклото които са във самата врата но не ми се сваля кората.Пробвай при свалено стъкло да напръскаш със силиконов спрей при мен има малко подобрение.
                      Днес след проби установих ,че не е от замърсяване на водачите.Помагах на стъклото с ръка и пак спира.Търсих релето за предните прозорци но не го видях,някъде четох че висяло до зелената кутия под волана!

Comment

Първоначално публикувано от popaay Покажи съобщение
                        Днес след проби установих ,че не е от замърсяване на водачите.Помагах на стъклото с ръка и пак спира.Търсих релето за предните прозорци но не го видях,някъде четох че висяло до зелената кутия под волана!
                        Като натискаш копчето на прозореца в двете посоки се чува леко цъкане-проследи го.
                        Alfa Romeo 166 2,4 JTD 136к-с 1999г. сближена с едно дърво-разпродава се!!!
                        Alfa Romeo 166 2,4 JTD 136к-с 2000г.

Comment

Първоначално публикувано от teodor80 Покажи съобщение
                          Като натискаш копчето на прозореца в двете посоки се чува леко цъкане-проследи го.
                          Направих го това но,нещо не го усетих къде е.Сигурно ще ходя на майстор.

Comment

Сменях черната кутия, която отговаря за задните стъкла - в багажника е, логично е и за предните да е там.

http://clubalfaromeo.com/forum/searc...archid=1700516
                            Last edited by vnimavai; d.m.y г., 09:21.
                            sigpicАлфа Ромео 166, 2.4 JTD, 136 hp, '99 г., кожен салон МОМО, 16" TORRA +++

Comment

Първоначално публикувано от popaay Покажи съобщение
                              Релето е долу между шофьорските крака и тези на пасажера Там са няколко но незнам кое беше точно Оттам идва цикането при отваряне и затваряне на прозорците
                              ALFA ROMEO 166 2.4JTD 100kW

Comment

Working...
                              X